open beta
НКП на "ЛЕВСКИ"
Официален сайт
SectorB ЛЕВСКИ 100 ЛЕВСКИ[iD]

Дейност и постижения

Дейността на Национален клуб на привържениците на "ЛЕВСКИ" е насочена към организирана и масова подкрепа на левскарството в различните видове спортове, съхраняване на левскарската идея и кауза, и популяризирането ѝ сред подрастващото поколение.

НКП на "ЛЕВСКИ" е инициатор и организатор на редица запомнящи се събития, останали завинаги в паметта на всички левскари.


Най-значимите постижения на НКП на "ЛЕВСКИ"

 1. 100-годишен юбилей на ФК Левски – 2014
  поредица от събития с кулминация приятелски мач между Левски и Лацио на националния стадион „Васил Левски“ видео клип
 2. Благотворителен мач за спасяване БК Левски – 2015
  зала „Арена Армеец“
 3. 50 години Левски в европейските клубни турнири – 2015
  национален стадион „Васил Левски“
 4. 100 години от рождението на капитан Димитър Списаревски – 2016
  детско–юношески турнир по футбол с международно участие, стадион „Георги Аспарухов“
 5. 180 години от рождението на Васил Левски – 2017
  национален патриотичен събор, факелно шествие и демонстрационен мач, гр. Карлово

Ежегодни събития и турнири по футбол за деца

През годините Национален клуб на привържениците на "ЛЕВСКИ" е организирал или е участвал в организацията на десетки детски футболни турнири в редица градове и села, като: София, Благоевград, Кюстендил, Петрич, Сандански, Велико Търново, Пазарджик, Карлово, Плевен, Симитли, Сурдулица, Перник, Гоце Делчев, Ихтиман, Самуилово и др.

 1. Коледен турнир по футзал, с участието на Ф.С.К. „Левски", сборен отбор на ПФК Левски и различни други формации – от 2009 година
 2. Турнир по бокс и бойни спортове – от 2012 година
 3. Турнир по мини футбол „Синьо лято“ – от 2013 година
 4. Детски турнир по футбол „Благоевград“ – от 2013 година
 5. Турнир по футбол в село Самуилово – от 2016 година

Спортни клубове и масов спорт

Национален клуб на привържениците на "ЛЕВСКИ" от години създава и развива спортни клубове с множество успехи, включително международни. По този начин НКП на "ЛЕВСКИ" поощрява и допринася за развитието на масовия спорт в България.

 1. Футзал клуб Ф.С.К. „Левски" – съществува от 2006, официално учреден през 2008, 5 финала на Национално първенство, 2 шампионски титли 2010 и 2017, 6-кратен шампион на София, има 2 участия в Шампионска лига, и е гръбнак на националния отбор по футзал
 2. Боен Клуб Левски София – учреден през 2012, стотици медали и купи от национални, републикански и международни състезания. Шампион от Рим опън 2017, европейска титла от Лисабон през 2018 и 2019, Сребърен медал от Световното първенство IBJJF World Masters 2018 – Las Vegas, две отборни купи от Румъния, една от Сърбия  и много други.
 3. Десетки отбори по мини футбол

Благотворителна дейност

Левскарската общност винаги е била отдадена на взаимопомощ, обществена дейност и е поддържала постоянна готовност да подкрепя социални каузи. Под една или друга форма левскарите винаги са участвали в благотворителност без дори самите те да осъзнават характера и значимостта на този вид дейност.

През годините Национален клуб на привържениците на "ЛЕВСКИ" е инициирал и подкрепил множество левскарски благотворителни инициативи и директно е подпомогнал множество левскари в нужда.

Само през последните години, бяха събрана и вложени в благотворителни каузи над 60 хил. лева!

Levski Family

Всичко това бе предвестник на регистрирането на една вече формална благотворителна асоциация, която благодарение на популярността на „Левски” извън границите на родината и наличието на сериозни и дълготрайни връзки на синята публика с футболни запалянковци от Европа, бе регистрирана като международна организация със седалище Париж, Франция. Тя бе кръстена Levski Family по идея на нейния създател Пиер Фрише и бе официално основана през 2017 година.