open beta
НКП на "ЛЕВСКИ"
Официален сайт
SectorB ЛЕВСКИ 100 ЛЕВСКИ[iD]
551

Всеки опит на кафяво-жълти „медии” да се упражняват с НКП ще свършва в съда

Скъпи приятели,

По принцип нямаме навика да се занимаваме с анализ на медийни публикации, особено когато те са от кафяво-жълтата гама, характерна за онези труженици от „четвъртата власт”, които са способни да оплюят и майка си за едното хонорарче.

Не можем обаче да подминем с мълчание поредния опит на един вестник, собственост на „на мама детето”, да внуши, че изявени представители от „синята” публика се занимават с извършването на престъпления. За разлика от обичайната продажба на наркотици, този път т. н. „издание" описва въпросния наш събрат, освен като наркобарон, и като поръчител на неотдавнашния побой, нанесен над екип на ТВ7 пред нощно заведение в Перник.

Както и друг път сме заявявали, НКП остро осъжда всеки опит за посегателство над свободата на словото, бил той физически или вербален. Статийката на въпросния дебел вестник (в пряк и преносен смисъл) обаче няма нищо общо нито с правото за свободно изразяване, нито с журналистиката въобще.

В нея се посочва, че един от изявените привърженици на Левски стоял зад побоя на репортерите на ТВ7, като го поръчал на, забележете, пернишката ни фракция „Синя хунта”, чийто лидер бил човек с прозвището „Кинтата"!?

Съзнаваме, че боравенето с достоверни факти е доста трудно и вероятно дори невъзможно начинание за журналистите на въпросния кафяво-жълт вестник. Това е и една от причините въпросното издание да разпространява буквално във всеки свой брой откровени лъжи и измислици - както за ПФК „Левски" и привържениците му като цяло, така и за един определен член на организираните фенски структури.

Предполагаме и, че в желанието си да придадат известна достоверност на драсканиците си, „авторите” са объркали столичната ни фракция „Синя хунта” с пернишката такава „Сини хуни”. Държим обаче да подчертаем, че лице с прякора „Кинтата", нито е лидер на някоя от структурите, членуващи в НКП, нито пък е познат по какъвто и да е било начин в Сектор „Б”.

Излишно е да отбелязваме, че и останалата част от пасквила с елементи на донос, няма нищо общо с реалността – че въпросния „Кинтата" отговарял за наркотиците в Перник и се отчитал на един от изявените представители на „синята” публика. Впрочем, неотдавна същото това кафяво-жълто издание написа за нашия събрат, че държал наркотиците и в Слънчев бряг.

Държим да подчертаем, че тези упражнения по драскане на дописки в свободен стил, няма да останат без последствие, като и тези, и всички следващи опити за зловредни внушения по наш адрес, ще бъдат отнасяни към съда. Както вече се е случвало. И тогава на ръководството на въпросното вестниче му се наложи да плати солидна сума, като обезщетение за откровените си измислици.


Още новини

27 септември 2020 @ 19:43
Позиция
11967

Защо стана така?

15 септември 2020 @ 23:06
Турнири
1106

Синьо лято 2020 - История на левскарството

9 септември 2020 @ 20:24
Съобщение
3541

Колко и на кого дължим пари към момента?

7 август 2020 @ 16:54
Събития
1699

Национална левскарска среща 08.08.2020Назад...