open beta
НКП на "ЛЕВСКИ"
Официален сайт
SectorB ЛЕВСКИ 100 ЛЕВСКИ[iD]
24 април 2014 @ 19:04
475

Вашата омраза ни дава увереност да продължим

 По принцип не бихме полагали усилия да отговаряме на отдавна залязващото вестниче "7 дни спорт", но поредният истеричен и откровено манипулативен коментар на г-н Владимир Зарков стана повод отново да повторим някои факти, които доста "пера" пропускат, увлечени в желанието си да плюят по публиката на Левски.

Първо, г-н Зарков, Националният клуб на привържениците на Левски (НКП) най-любезно иска да Ви напомни, че споменатите от Вас пари се плащат от ръководството на клуба по договор за охрана, който осигурява единствено и само на "синята" агитка възможността да се самоохранява.

Едва ли е необходимо да Ви напомняме, че практиката сигурността на стадиона да се осигурява от стюарди е призната като най-адекватната в цяла Европа. Защото елиминира необходимостта от присъствието на униформени по трибуните, а оттам и постоянните провокации от страна на полиция, водещи до напрежение и ексцесии.

Не на последно място – договорът за охрана на домакинските мачове на Левски, подписан между клуба и охранителната фирма на НКП "LSFC Security" излиза в пъти по-евтино от услугите на МВР. И това е лесно проверимо, стига да имате доблестта да посочвате фактите без да ги омесвате с евтини манипулации в издържания стил на ченгеджийската пропаганда.

Второ, г-н Зарков, миналата седмица НКП подписа меморандум за сътрудничество с редица други сдружения на фенове на Левски като знак, че организираните привърженици протягат ръка към всички, които неведнъж са ги критикували и заклеймявали, в името на обединението на "синята" публика за 100-годишния юбилей на клуба.

Наричайки ни "гугутки" и "платени ултраси", г-н Зарков, всъщност вие обиждате всички онези хора, които продължават да отделят от времето и парите си в името на това Левски да остане най-великият и обичан клуб в България, независимо от безпрецедентната криза, в която сега се намира.

Колкото до споменатия от Вас протест пред кантората на Батков, на който отишли "30 души", искаме само да Ви напомним, че по същото време НКП организираше в Петрич пореден детски футболен турнир, част от честванията на вековния ни юбилей. Такива турнири вече се проведоха в Благоевград, Сандански, Перник и Пазарджик и в тях участие взеха над 500 деца. Същото събитие предстои и в Плевен.

Това, впрочем, са факти, които така и не намериха място на страниците на вестничето Ви, г-н Зарков, където иначе така охотно изсипвате манипулациите си, спестявайки десетките инициативи на "гугутките" и "платените ултраси".

Но да продължим нататък. Претендирайки, че сте "топ журналист" и "остро перо" по спортни теми, можехте да си направите труда да влезете в сайта на НКП и да вземете от там цялата информация за дейностите, които сектор "Б" извършва.

Тогава щяхте да знаете, че само през миналата година НКП разкри над 25 фенклуба на Левски в цялата страна в рамките на кампанията "Присъедини си и ти" и учреди фондацията "100 години Левски", тъй като още преди година ни беше ясно, че Батков ще абдикира от организацията на честванията за 24 май.

Именно чрез тази фондация в момента се подготвя демонстративния мач с Лацио, търсят се спонсори, събират се дарения и се работи за осигуряването на телевизионно излъчване на цялото юбилейно събитие.

Освен това членове на НКП са сред учредителите на тръста на привържениците на Левски "Синя България", чиято основна цел е да бъде алтернатива именно на Батков, станал символ на порочното и безперспективно управление на клуба. Тръстът, впрочем, активно си сътрудничи с НКП, към който Вие, г-н Зарков, не пестите обиди.

Предполагаме, също така, че замъглен от желанието си да "разконспирирате" феновете на Левски, като едни паразити, нямащи нищо общо със "синята" идея, сте пропуснал редицата благотворителни кампании, които организирахме с изцяло собствени сили и средства.

Именно създадената от НКП фондация "100 години Левски" организира съвместно с клуба през миналата година т.нар. "Синя Коледа". От проведения търг и от продадените куверти събрахме близо 100 000 лева, които отиват за изграждането на нов изкуствен терен на ДЮШ. Наред с това успяхме да помогнем на левскарите Дарин и Георги Георгиев. За Дарин бяха събрани с общи усилия 11 000 лева. За Георги бяха събрани необходимите му 4 000 лева, при това само в рамките на единия от мачовете с ЦСКА.

Колкото до отношението ни към Батков, г-н Зарков, то е заявявано вече неведнъж, включително и чрез декларация, с която поискахме той да напусне клуба, след като допусне публичен одит и обяви продажба на акции.

В заключение бихме искали да добавим единствено, че правим всички тези уточнения заради историческия момент, в който се намира цялата "синя" общност, и който изисква от нея пределна мобилизация и безусловно обединение в името на свещеното "Л", което ще продължи да осмисля живота ни. Точно по тази причина всеки опит на "остри пера", като Вас, да сеят разединение и интриги сред привържениците на Левски трябва и ще бъде разобличаван и смачкван безкомпромисно.

Колкото до Вашата скромна персона, г-н Зарков, искаме само да Ви напомним какво написахте преди по-малко от две години за розовите ни приятелки, които сега сочите за пример: "ЦСКА е на днешното дередже заради всички онези, които са свикнали да живеят от „любовта“ си към този клуб“. Убийствена прилика с тезата, нали?


Още новини

27 септември 2020 @ 19:43
Позиция
8296

Защо стана така?

15 септември 2020 @ 23:06
Турнири
887

Синьо лято 2020 - История на левскарството

9 септември 2020 @ 20:24
Съобщение
3307

Колко и на кого дължим пари към момента?

7 август 2020 @ 16:54
Събития
1502

Национална левскарска среща 08.08.2020Назад...