open beta
НКП на "ЛЕВСКИ"
Официален сайт
SectorB ЛЕВСКИ 100 ЛЕВСКИ[iD]
30 юли 2014 @ 21:47
523

Тръст "Синя България" подготвя Общо събрание на 30 август 2014 г.

  1. Управителният съвет на тръст „Синя България” подготвя Общо събрание на 30 август 2014 г. в Интер Експо Център. На него тръстът ще реши дали да вземе 15% от акциите на Левски и да се включи в ръководството на клуба. Управителният съвет е създал работни групи, които ще представят пред членовете на тръста анализ на това какво означава от юридическа гледна точка придобиването на тези акции и какво реално влияние може да се упражнява с тях; икономическа концепция за това как привържениците на Левски ще участват във финансирането на клуба; програма за това какво тръстът ще свърши като акционер във футболния клуб.
  2. Със задоволство отбелязваме, че част от посланията на тръста във времето от неговото учредяване през февруари 2014 г. до днес са чути в ПФК Левски. Пример за това е представената през миналата седмица концепция от Даниел Боримиров за развитието на юношеската школа на клуба. Смятаме едновременно с това, че своите концепции за развитието на Левски трябва да представят още Георги Иванов (спортна) и Константин Баждеков (финансова). От тези концепции привържениците на Левски трябва да разберат по какъв начин и в какви срокове Левски ще се завърне на историческото си място на лидер в българския футбол. Тръстът е готов да окаже всякакво съдействие при подготвянето и представянето на тези концепции.
  3. Смятаме, че отсъствието на такива концепции до момента е причината за липса на чувство за стабилност и единство сред привържениците на Левски по отношение изграждането на тима и неговото представяне. Така няма как да се изгради доверие сред привържениците, както и трайна подкрепа от тяхна страна. Ако декларациите за нов курс на управление и прозрачност останат само такива, то това ще нанесе нови морални и икономически щети върху футболния клуб чрез трайния отлив на публика от стадиона.
  4. Тръст „Синя България” няма да позволи да бъде използван като средство за потушаване на напрежението между привържениците на клуба и ръководството на Левски, начело с мажоритарния собственик Тодор Батков, включително и чрез получаване на дял от клуба. С възможните средства тръстът ще настоява, а и прави необходимото Левски да бъде ръководен професионално и от експерти на всяко едно ниво в клуба.

Още новини

27 септември 2020 @ 19:43
Позиция
11966

Защо стана така?

15 септември 2020 @ 23:06
Турнири
1106

Синьо лято 2020 - История на левскарството

9 септември 2020 @ 20:24
Съобщение
3540

Колко и на кого дължим пари към момента?

7 август 2020 @ 16:54
Събития
1698

Национална левскарска среща 08.08.2020Назад...