open beta
НКП на "ЛЕВСКИ"
Официален сайт
SectorB ЛЕВСКИ 100 ЛЕВСКИ[iD]
април 2016 @ 15:51
348

Позиция за реформата в първенството

Като членове на Управителния съвет на Левски и представители на привържениците на клуба в него, Тръст „Синя България”, Национален клуб на привържениците на Левски и Сдружение „Сини Сърца” настояват за ясна и безусловна позиция във връзка с представения проект за реформа на футболното първенство на България. 

Левски не може и не бива да подкрепя никакъв формат на първенството, в който се заобикалят критериите „спортни резултати” и „лицензиране”, както и се заобикалят императивни разпоредби на УЕФА и ФИФА за „местене” и „припознаване”. В тази връзка, Левски София не може да съглашателства с явен опит да бъдат спестени данъци и други задължения от страна на аматьорския ЦСКА в размер на десетки милиони левове, докато сам е покривал всички критерии за лицензиране и собствените си задължения с огромните усилия на обикновените си привърженици в дарителската акция „Левски е твой” през 2015 г. 

Левски София не може да съглашателства с явен опит да бъде върнат в елита отборът на Литекс Ловеч по административен път. 

Смятаме, че Литекс Ловеч бе изваден от “А” група заради много по-сериозни причини от „спортните”, след като под диктовката на своите ръководители разруши първенството на България за този сезон с излизането си от терена в мача с Левски и предреши административно битката за шампионската титла. 

След като ПФК “Левски” АД води съдебна битка в Лозана по този повод, няма как да си затваря очите и пред подобна явна административна манипулация. 

Левски София не може да съглашателства с монопола на Кирил Домусчиев в собствеността на телевизионните права, което е явен конфликт на интереси с позицията му в Лудогорец. Изумени сме, че в проекта за ново първенство този въпрос очевидно отсъства, независимо че прави финансово зависими останалите клубове в България и това създава очевидни предпоставки за получаване на неспортно предимство. 

Като членове на Управителния съвет настояваме Левски София да се обърне към всички възможни институции и да използва всички свои правомощия на страна в проекта, за да попречи на готвеното административно безобразие от БФС.


Още новини

27 септември 2020 @ 19:43
Позиция
11966

Защо стана така?

15 септември 2020 @ 23:06
Турнири
1106

Синьо лято 2020 - История на левскарството

9 септември 2020 @ 20:24
Съобщение
3540

Колко и на кого дължим пари към момента?

7 август 2020 @ 16:54
Събития
1699

Национална левскарска среща 08.08.2020Назад...