open beta
НКП на "ЛЕВСКИ"
Официален сайт
SectorB ЛЕВСКИ 100 ЛЕВСКИ[iD]
21 март 2014 @ 14:45
558

Позиция на УС на тръст "Синя България"

 Една от целите, с които беше създаден тръстът „Синя България” (в процес на учредяване), записана в устава му, е „да функционира демократично, справедливо, устойчиво, прозрачно и с добра финансова отговорност, както и да проповядва и насърчава клуба (ПФК Левски София) да функционира по същия начин”.

В тази връзка тръстът „Синя България” е сериозно загрижен от начина, по който функционира клубът и най-вече от появилите се в публичното пространство основателни тревоги за това от страна на различни представители на левскарската общност. Същевременно сме и силно притеснени от опитите тези тревоги да бъдат неглижирани и профанизирани като прояви на лумпени и хулигани.

В тази връзка ние заявяваме следното:

  1. Тръстът „Синя България” във връзка с чл. 14, ал. 1 и ал. 5 от своя устав, в който са описани задълженията на членовете на сдружението и по-точно това, че „Всеки член на сдружението е длъжен да работи за постигане на целите на сдружението” и че „Всеки член на сдружението е длъжен да не извършва дейност, която противоречи на целите на сдружението” насърчава своя член и съучредител Тодор Костадинов Батков да предприеме необходимите стъпки, за да разсее появилите се съмнения в левскарската общност относно това дали ПФК Левски функционира прозрачно и с добра финансова отговорност. Най-добрата стъпка това да се случи би бил външен одит от независим и авторитетен одитор. Смятаме, че именно прозрачността и финансовата отговорност са едни от най-солидните предпоставки за постигането на високи спортни резултати, каквито в този момент липсват.
  2. Ако членът на тръста „Синя България” Тодор Костадинов Батков прояви необходимата отговорност, записана в нашия устав, и същевременно потвърди по подходящ начин сериозността на декларираното в неговото интервю по радио „Дарик” на 20 март 2014 г., че най-подходящ бъдещ собственик на ПФК Левски би била структура на феновете, то тръстът „Синя България” се ангажира в разумен срок да изготви и представи на ПФК Левски стратегия и план за това как левскарската общност и в частност Сдружението биха могли да придобият собствеността върху ПФК Левски. Тръстът „Синя България ще предложи също така и концепция за бъдещо управление на клуба, както по отношение на финансирането, така и в спортно-технически план за период от 5 години, като тази концепция ще бъде адекватна на името, традициите, ценностите и историята на любимия ни клуб.

Още новини

27 септември 2020 @ 19:43
Позиция
8296

Защо стана така?

15 септември 2020 @ 23:06
Турнири
887

Синьо лято 2020 - История на левскарството

9 септември 2020 @ 20:24
Съобщение
3307

Колко и на кого дължим пари към момента?

7 август 2020 @ 16:54
Събития
1502

Национална левскарска среща 08.08.2020Назад...