open beta
НКП на "ЛЕВСКИ"
Официален сайт
SectorB ЛЕВСКИ 100 ЛЕВСКИ[iD]
23 април 2015 @ 13:36
460

Нов тематичен шал, стартиращ новата ни колекция

С огромно удоволствие Ви представяме нашия нов тъкан шал "Troublemaker since 1914".
Уникалната изработка на шала и прецизната бродерия ще Ви уверят в желанието и страстта, с които е изработен продуктът.

Ето и кратка предистория, за хлапето, ретро екипа и наименованието на шала:


Както знаете, ФК "Левски" София има щастието да попадне в графата на непорочно създадените български клубове. Основан с любов от група ученици от 22-ра гимназия през далечната 1914.
В следващите редове ще Ви запознаем с три произволни и забавни случки от далечното минало, свързани с ИСТИНСКОТО дерби на София между Левски и Славия, а именно:

Датата е 31.10.1931 г. Славия София – Левски София 4:1

Като всеки голям мач и този не мина без инцидент, обаче сега доста тежък, за да се остави неизгладимо и тежко впечатление у публиката, която трябваше да наблюдава една истиниска „корида” на футболния терен, където за срам на спортното движение взеха участие хора, организирани в спортните клубове, и играчи, у които девизът е, че спортът култивира джентълменство и благородно съревнование.

Не е ли крайно време вече Б.Н.С.Ф. и СОСО да вземат най-енергични мерки за предотвратяване на тези изстъпления на спортните игрища?

Как стана инцидента?

Към средата на второто полувреме, когато Грашев дриблира с топката близо до тъчовата линия, тъч реферът дава знак, че топката е излязла.
Бившият съдия, сега адвокат, Манчо Димитров, един от най-старите ратници за спорта в София, прави забележка на тъч рефера, че топката не е излязла в тъч. Бекът на Левски взима топката и удря Манчо Димитров.

Последният му отвръща с един шамар и това е сигналът... Изведнъж се нахвърлят играчи и публика от двата тима и започва боричкане. В този момент вратарят на Левски Ватев регистрира още един свой „успех”. Въпреки че бе съвсем непричом в този скандал, той напусна вратата си и с един скок се хвърли отгоре връз групата, за да нанася удари.

Искаме да вярваме, че отговорните фактори са си взели от всичко това бележка и виновниците ще си получат заслуженото.”

22.05.1932 Левски София – Славия 1:0 купа „Улпиа Сердика“

Гръмогласно "Ура!" се разнася по игрището и публиката нахлува вътре, подема играчите на Левски и ги носи на ръце.

02.10.1932 Славия – Левски 4:2

Славия доби надмощие и с голям устрем нападаше. В 25-тата минута някой от публиката от северната "народна" трибуна хвърли камък върху халфбека на Славия Байкушев. Това причини спиране на играта и намеса на полицията. Между публиката настъпи бой, който скоро бе прекратен с помощта на полицията. Гамени - любители на подлите изстъпления за пореден път се проявиха...

Тези истории вдъхновиха екипа, изработващ артикулите за привържениците на Левски, да създаде въпросния шал, който е първия ни продукт от новата тематична колекция!

Очаквайте скоро и продължението.

(Екипът ни изказва специални благодарности към "Спортна библиотека" за историите, свързани с двубоя между СИНИ и бели!)

Продукта може да откриете в магазините на ул."Цар Симеон" 74, бул."Тодор Александров" 23, както и в нашия онлайн магазин на адрес fanshop.nkp.bg


Още новини

27 септември 2020 @ 19:43
Позиция
8337

Защо стана така?

15 септември 2020 @ 23:06
Турнири
918

Синьо лято 2020 - История на левскарството

9 септември 2020 @ 20:24
Съобщение
3339

Колко и на кого дължим пари към момента?

7 август 2020 @ 16:54
Събития
1531

Национална левскарска среща 08.08.2020Назад...