open beta
НКП на "ЛЕВСКИ"
Официален сайт
SectorB ЛЕВСКИ 100 ЛЕВСКИ[iD]
април 2014 @ 13:26
435

НКП остро осъжда посегателствата над журналисти и опорните точки на властта

Националният клуб на привържениците на Левски (НКП) категорично подкрепя свободата на словото и застава зад всички журналисти, които работят със сърце и душа в търсене на истината, въпреки постоянните опити на скрити и не дотам скрити фактори да превърнат тази професия в поле, разкаляно от опорни точки, поръчки и жълти компромати.

Именно представителите на медиите, които не работят под диктовка и с папка в ръка, "колегиално" предоставена им от службите, са гарант пред обществото, че то няма за пореден път да бъде "успокоено" с посочване на удобните виновници за терористичния акт, на който за втори път само за няколко месеца стана жертва телевизионната водеща Генка Шикерова.

НКП остро осъжда поредното посегателство над доказал своите позиция и професионализъм журналист и категорично се противопоставя срещу опита на една "медия", известна като трибуната на "33-годишния успял мъж" и финансовия му благодетел, да подгрее аудиторията с "версията", че последният палеж е извършен от фенове на Левски.

Искаме да напомним, че не феновете на Левски станаха причина за няколкомесечните справедливи граждански протести срещу политическото задкулисие и не феновете на Левски задръстиха медийното пространство с информационни полуфабрикати, използвани за разделение, овладяване и смазване на всяка спонтанна гражданска инициатива.

Редно е да се отбележи също, че не феновете на Левски, а именно главният редактор на въпросния жълт сайт, нееднократно се е потил в студиото на Генка Шикерова в опит да отговори на неудобния въпрос – защо символите на порочния български преход и олигархия избират за своя трибуна точно неговата "медия".

В тази връзка заявяваме, че нито един представител на организираните привърженици на Левски не е викан в полицията, за да дава обяснения като заподозрян за посегателства над журналисти.
Това обаче очевидно не пречи на слугуващите на задкулисието да насочват вниманието към нас, вероятно подготвяйки аудиторията за поредния показен арест, който да свали нивото на напрежение до следващото неразкрито от МВР "тежко криминално престъпление".

Публиката на Левски неведнъж е използвана от властта и кукловодите й, за да печелят политически дивиденти пред обществото, пишейки опорните си точки. Рано или късно обаче, истината винаги излиза наяве, както това се случи с обвиненията срещу "сините" привърженици Павел и Веселин Ермалаеви, задържани за взрива пред една политическа централа на 19 юли 2011 г. Припомняме, че първият изобщо не бе изправен пред съда, а вторият към момента е оправдан на първа инстанция заради тотална липса на доказателства за вината му.

Развитието на този случай обаче явно не пречи на стоящите в сянка апаратчици в момента да се опитват за пореден път да настройват журналистите и цялото общество срещу нас, използвайки "ексклузивните" услуги на един трибуквен сайт.

Няма да позволим да бъдем вкарани в изтъркания до болка сценарий, в който "хората с качулки" са посочвани от анонимни "информирани източници", като подпалвачи и терористи, заплашващи устоите на демокрацията.

Защото истинската заплаха за демократичните принципи в България са именно тези, които от години захранват медийните си бухалки с активни мероприятия, поддържайки всяка следващата фасадна власт срещу справедливите опити на гражданите да търсят истина и морал.


Още новини

27 септември 2020 @ 19:43
Позиция
8337

Защо стана така?

15 септември 2020 @ 23:06
Турнири
918

Синьо лято 2020 - История на левскарството

9 септември 2020 @ 20:24
Съобщение
3339

Колко и на кого дължим пари към момента?

7 август 2020 @ 16:54
Събития
1531

Национална левскарска среща 08.08.2020Назад...