open beta
НКП на "ЛЕВСКИ"
Официален сайт
SectorB ЛЕВСКИ 100 ЛЕВСКИ[iD]
563

НКП осъжда проявата в подкрепа на расизма

Скъпи Левскари!

Националния клуб на привържениците на "Левски" София остро осъжда и категорично се разграничава от откровено слабоумното и кретенско решение на няколко маскирани момчета да развеят знаме срещу УЕФА, подкрепящо расизма, по време на победата на любимия клуб срещу модерната кауза в събота.

Повече от очевидно е, че подобна постъпка би довела до огромни проблеми за отбора точно в момент, когато започна да се отлепя от дъното. Също толкова очевидно е, че тази постъпка може да доведе и до проблеми, и поредно разединение сред „синята” публика, когато най-много имаме нужда от точно обратното – пълно обединение.

Именно по тази причина държим да подчертаем, че начинът на извършване на тази нелепица издава предварителен замисъл и организация, най-малкото включващи поръчката и изработването на въпросното знаме.

Затова и НКП категорично смята постъпката за директна провокация срещу организацията, тъй като Сектор „Б” се олицетворява с НКП. Това е и провокация срещу обединените ни усилия с тръст „Синя България” за популяризиране на „синята” кауза за масово включване в двете организации и постепенното изземване на контрола над Отбора на Народа от настоящото му ръководство!

Лицата, издигнали знамето, се числят към група, отказваща да се присъедини към НКП, съставена предимно от хора, които са водени от мисълта да хулиганстват по стадионите. Очевидно те са притеснени, че след като обединената левскарска общност в лицето на Тръст "Синя България" предприеме мерки за влизането в управата на клуба, а след това и за ограничаването на подобни прояви, те вече няма да могат да упражняват стандартния си тип „хулиганство”, при който собственикът е задължителния враг.

С това по никакъв начин не защитаваме и не заставаме зад основния акционер в Левски – Тодор Батков. Единствената ни цел е да заклеймим по възможно най-категоричен начин всяко действие, вредящо на любимия ни клуб и публиката му в момент на безпрецедентна криза.

НКП ще предприеме всички необходими действия за недопускането на други подобни прояви в бъдеще. НКП е доброволна организация от привърженици на Левски, чиито членове са обединени единствено от любовта си към клуба, а не от политически и социални възгледи.

НКП няма за цел да ограничава по какъвто и да е начин симпатизантите на различни политически, социални и други течения, но твърдо заявява, че Сектор „Б” е мястото, където безрезервно се подкрепя само Левски. Нищо друго!

Само Левски Вековенъ!


Още новини

27 септември 2020 @ 19:43
Позиция
11966

Защо стана така?

15 септември 2020 @ 23:06
Турнири
1106

Синьо лято 2020 - История на левскарството

9 септември 2020 @ 20:24
Съобщение
3540

Колко и на кого дължим пари към момента?

7 август 2020 @ 16:54
Събития
1698

Национална левскарска среща 08.08.2020Назад...