open beta
НКП на "ЛЕВСКИ"
Официален сайт
SectorB ЛЕВСКИ 100 ЛЕВСКИ[iD]
640

Не опорочавайте паметта на Апостола!

Националният клуб на привържениците на Левски изразява своето възмущение от поредния сценарии, който този път има за цел да опорочи честването на датата 19-ти февруари. Уважаеми дами и господа, организираната публика на футболния отбор носещ името на Апостола на свободата декларира най-отговорно, че няма абсолютно никакво намерение да предизвиква каквито и да е безредици или да участва в провокации. Подобни твърдения и внушения са плод на нездрав разум.

В продължение на години сините привърженици отдават почит пред паметта на най-големия български национален герой смирено. Нещо повече - голяма част от нас водят на паметника децата си. Така ще бъде и днес. На нито един от нас не му и минава през ума мисълтта за опорочаване на тази дата.

В този смисъл намираме за изключително безотговорно поведението на политиците от последните дни, които направиха всичко възможно, за да насадят етническо напрежение. Ние твърдим обаче, че етническо напрежение в България няма. Не ще и позволим подобни внушения да се правият на гърба на публиката на Левски.

Тук дебело подчертаваме, че в структурата на Националния клуб на привържениците членуват фен-клубове от градове в България с концентрирано мюсюлманско население като Исперих и Разград. Нещо повече - не един и двама мюсюлмани са ревностни привърженици на Левски.

Създаването на изкуствено напрежение около датата 19-ти февруари обслужва интересите само и единствено на управляваща върхушка, която очевидно се стряска от мисълта, че българите могат да бъдат единни.

Днес е ден за национално обединение, а не за създаване за нагнетяване на обстановката. Въпреки това от дни се води целенасочена кампания, която иска да внуши на хората, че отдаването на почит пред паметта и делото на Васил Левски едва ли не е опасно за живота.

Струпването на огромни полицейски части, разполагането на КПП-та и документите проверки, организирани от МВР по, забележете, АНОНИМНИ СИГНАЛИ ЗА ГОТВЕНИ ПРОВОКАЦИИ, е кулминацията на водената кампания за всяване на страх, която не минава без участието на медиите. Вместо да се говори за живота и делото на Апостола в ефира на властовия официоз TV7 се обсъжда темата „Да чакаме ли сблъсъци с футболните агитки”, а за основен „анализатор” е поканено лицето Георги Атанасов, който от години си изкарва хляба сеейки омраза. Това обаче няма значение, важното е, че успешно говори от името на кукловодите.

Уважаеми дами и господа, публиката на Левски ще се поклони пред паметника на Апостола в 13.00 часа. По това време там „черни качулки” няма да видите. След като положим венци и цветя и обясним да децата си, защо не трябва да се страхуват, когато отдават почит пред националните герой на България, ще се оттеглим мирно и тихо, за да могат след това предателите в костюми да изиграят танца на лицемерието.

В заключение ще припомним на политиците и обслужващият ги персонал словата на Апостола: "Играем с живота на седем милиона българи, трябва зряло да се постъпва".


Още новини

27 септември 2020 @ 19:43
Позиция
11966

Защо стана така?

15 септември 2020 @ 23:06
Турнири
1106

Синьо лято 2020 - История на левскарството

9 септември 2020 @ 20:24
Съобщение
3540

Колко и на кого дължим пари към момента?

7 август 2020 @ 16:54
Събития
1698

Национална левскарска среща 08.08.2020Назад...