open beta
НКП на "ЛЕВСКИ"
Официален сайт
SectorB ЛЕВСКИ 100 ЛЕВСКИ[iD]
226

„Лумпените” протестираха мирно и цивилизовано!

Футболни привърженици на различни отбори доказаха, че могат да протестират мирно и цивилизовано в името на една обща кауза.

Шокиращият за голяма част от обществото, медиите и полицията факт се случи в петък, когато около 1000 фена на Левски, ЦСКА, Ботев (Пловдив), Локомотив (Пловдив), Берое, Нефтохимик и Пирин изразиха недоволството си в Пловдив срещу имотните претенции на Главното мюфтийство към общински имоти в града.

Става дума за четири имота - Баня Старинна, сграда срещу Водната палата, паркинга при съда и турските гробища. Общината изцяло оспорва иска на Мюсюлманското вероизповедание като недопустим.

Събитието бе предварително натоварено с очаквания за провокации, които ще прераснат в ексцесии, но до подобен сценарии не се стигна.

Нещо повече – футболните привърженици доказаха, че не са тези, за които медиите ги представят при всеки протест, а са хора с морал, демонстриращи цивилизовано.

Блокираното кръстовище и няколкото запалени факли по нищо не се различават от спирането на движението по софийските улици по време на протестите от миналия февруари, на изпълнените с колорит летни демонстрации на „красивите и умните” и на изявите на „Ранобудните студенти”.

В същото време традиционно се намериха медии, които отразяваха събитие с твърдението, че напрежението ескалира – нищо подобно, господа журналисти. Към протеста на привържениците, които Вие от години демонизирате методично, се присъединиха и множество обикновени граждани, които нямат нищо общо с агитките.

Фен или привърженик не е петно, не е клеймо, това начин на живот, на самоопределяне. Феновете/привържениците имат идеали, в които вярват и ценности, които изповядват. Основната е да не мълчат, когато смятат, че се случва нещо нередно.

Футболните привърженици ще бъдем отново заедно другата седмица, когато делото продължава. Призоваваме всички, които вярват, че претенциите на Главното мюфтийство са безпочвени да се присъединят към нас.

Не ядем хора и не окървавяваме протести!!!


Още новини

13 февруари 2020 @ 10:02
Съобщение
736

Поход под надслов Левски, ти си всичко за нас

24 януари 2020 @ 16:29
Ексклузивно!
5129

Извънредно събрание

23 януари 2020 @ 12:40
Ексклузивно!
4482

Съобщение за срещата с министър - председателяНазад...