open beta
НКП на "ЛЕВСКИ"
Официален сайт
SectorB ЛЕВСКИ 100 ЛЕВСКИ[iD]
24 март 2017 @ 22:08
621

Фактологията по случая "Станимир Стоилов"

Във връзка с разпространената от медиите информация на тема „Мъри Стоилов клати лиценза на Левски”, Тръст „Синя България” и Национален клуб на привържениците на Левски (НКП) са длъжни да уточнят фактологията по случая пред левскарската общност в качеството си на бивши членове на УС на ПФК Левски АД по времето, когато е сключено въпросното споразумение. 

  1. След предложението на част от мажоритарните собственици на Левски за смяна на старши треньора Стойчо Стоев през пролетта на 2016 г., Тръст „Синя България” и НКП декларираха пред Управителния съвет, че ще блокират всяка треньорска рокада, която не е обоснована с дългосрочна стратегия и програма. След срещи със Стойчо Стоев, тогавашния спортен директор Георги Иванов и председателя на УС Иво Тонев, Тръст „Синя България” и НКП решиха да подкрепят смяната на Стоев, но декларираха желанието си треньорският пост на Левски да бъде предложен на Станимир Стоилов, който да представи дългосрочна програма за развитието на Левски. 
  2. След разговори между Станимир Стоилов и представители на УС беше уточнено, че треньорът е готов да започне преговори в Левски, когато няма действащ договор с друг клуб и стига да бъде изчистени трупаните с времето дължими суми към него за класирането на Левски в Шампионска лига по начин, предложен от ръководството на клуба. 
  3. По предложение на Иво Тонев беше сключено споразумение между ПФК Левски АД и Станимир Стоилов за разсрочване на дължимите суми във времето, така че да не обременяват текущия бюджет на клуба. Тъй като Станимир Стоилов имаше и все още има професионален договор с казахстанския Астана, на треньорския пост на Левски беше назначен Люпко Петрович с идеята да изгради гръбнака на тима до момент, в който да бъде поет от Станимир Стоилов, и да обучи млади треньори, които да бъдат част от бъдещия екип. 
  4. В многократни разговори с Тръст „Синя България” и НКП Станимир Стоилов е декларирал винаги, че смята да дари дължимите му от ПФК Левски АД суми за различни левскарски каузи, като се започне от стогодишния юбилей през май 2014 г. Учудени сме, че това изплащане все още не е завършено, независимо че всички собственици през периода са декларирали желанието си да ангажират Станимир Стоилов на треньорския пост в клуба. 
  5. На среща с феновете на Левски в зала „Универсиада” изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов декларира, че няма нещо, което застрашава лиценза на клуба (на въпрос, поставен от тръста), независимо че е бил наясно със задължението на ПФК Левски АД към Станимир Стоилов, което в случая се явява поредна лъжа. Междувременно ПФК Левски АД продаде името на стадион „Георги Аспарухов” и предпочете с първия транш от 7 милиона лева да се разплати с бивши собственици и техни фирми, вместо да изчисти минимални на този фон задължения към легендарен треньор, донесъл първото класиране на български отбор в Шампионска лига. Тръст „Синя България” и НКП нееднократно са заявявали категоричното си несъгласие да бъде петнено с целенасочени медийни публикации или търгувано името на легенди на клуба.

Още новини

27 септември 2020 @ 19:43
Позиция
11968

Защо стана така?

15 септември 2020 @ 23:06
Турнири
1106

Синьо лято 2020 - История на левскарството

9 септември 2020 @ 20:24
Съобщение
3541

Колко и на кого дължим пари към момента?

7 август 2020 @ 16:54
Събития
1700

Национална левскарска среща 08.08.2020Назад...