open beta
НКП на "ЛЕВСКИ"
Официален сайт
SectorB ЛЕВСКИ 100 ЛЕВСКИ[iD]
615

Деца играха в памет на Георги Стоянов - Банката

В град Петрич за поредна година се проведе детски футболен турнир в чест на трагично загиналия наш брат Георги Стоянов - Банката.

Състезанието премина с много емоции и осопорвани битки. Участие заявиха 8 от местните училища (ОУ "Кочо Мавридоев", СУ "Никола Вапцаров", ОУ "Гоце Делчев", ОУ "Христо Смирненски" и СУ "Антон Попов"), СУ "Паисий Хилендарски" от село Първомай (които в деня на турнира отказаха участие) , СУ "Васил Левски" от село Коларово и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" от село Марикостиново.

След много битка и настроение в крайна сметка безапелационен шампион без загуба и без допуснат гол стана СУ "Никола Вапцаров" от град Петрич. Голмайстор на турнира с 8 гола стана Велик Велков от СУ "Никола Вапцаров" , вратар на турнира напълно заслужено без допуснат гол и с две спасени дузпи стана Стойчо Георгиев от СУ "Никола Вапцаров", а за най-добър играч на турнира бе определен един от най-малките участници - отбелязалият 5 гола Любомир Каракашев (син на дългогодишния футболист на местния "Беласица" Петрич Георги Каракашев).

СУ "Никола Вапцаров" победи на финала СУ "Антон Попов" с минималното 1:0, а в малкия финал миналогодишният шампион ОУ "Гоце Делчев" взе успех над изненадата на турнира ОУ "Христо Смирненски" след изпълнение на дузпи. Емоцията бе пълна, след като децата от ОУ "Христо Смирненски" успяха да изравнят буквално в последната секунда на мача, но в крайна сметка загубиха 2:4 след изпълнението на наказателните удари.

След многократни предупреждения и разговори с треньора на СУ "Васил Левски" от село Коларово, че използва по-голям състезател , пък отборът беше отстранен с 3 служебни загуби, след като клубните треньори на момчето потвърдиха, че е по-голямо от допустимото.

Решението бе взето с оглед на цялостната идея на турнира и желанието на Националния клуб на привържениците на „Левски“ да учи децата на честност, спортсменство, родолюбие и уважение.

Този неприятен момент бе напълно заличен от положителните емоции и усмивките на децата. За своите изяви част от тях бяха отличени за втора година от ПГИТ "Проф. Д-р Асен Златаров" от град Петрич. Училището, където учителка е майката на Банката - Йорданка Стоянова, зарадва с индивидуални награди голмайстора и най-добрия вратар на турнира с грамоти, статуетка, ръкавици и топка.

Благодарим на всички участници и организатори!

Поклон пред паметта на Банката, Ние никога няма да го забравим и ще го носим винаги в сърцата си!


Още новини

27 септември 2020 @ 19:43
Позиция
11968

Защо стана така?

15 септември 2020 @ 23:06
Турнири
1106

Синьо лято 2020 - История на левскарството

9 септември 2020 @ 20:24
Съобщение
3541

Колко и на кого дължим пари към момента?

7 август 2020 @ 16:54
Събития
1700

Национална левскарска среща 08.08.2020Назад...