open beta
НКП "ЛЕВСКИ"
Официален сайт
SectorB ЛЕВСКИ 100 ЛЕВСКИ[iD]
198

Къде е феърплеят към зрителите?

Тръст „Синя България”

Национален клуб на привържениците на Левски
 

Като привърженици на футбола с разочарование и възмущение научихме за решенията на БФС от 27.02, с които бе прекроен целият календар на първенството и купата. Тези решения могат да бъдат квалифицирани единствено като целенасочена подигравка с привържениците на футбола или изключителна некомпетентност.

Няма никаква логична причина, поради която календарът да бъде прекроен, съгласно вчерашните решения. Обяснението на Спортно-техническата комисия към БФС е „да се спази феърплея и последователността на кръговете”.

Лошото време е причина за отлагането на много мачове по света. То е обективна причина. Обективните причини не нарушават феърплея, а се отнасят към непредвидимите случайности. Непредвидима случайност е и жребият за първенството, който отрежда различни по сложност програми за отборите. Феърплеят е отговорност на самите отбори, за които се предполага, че излизат в честни битки на терена. Календарът на БФС (bfunion.bg/uploads/calendar_2017-2018.pdf) показва наличието на твърде много свободни (включително резервни) дати, за изиграването на първенството.

По някакво нещастно стечение на обстоятелствата в БФС и Спортно-техническата комисия непреодолим е човешкият фактор, показан в целия блясък от „Господари на ефира” (https://www.youtube.com/watch?v=Ecxel4ZqN2s&t=36s).

Това, което БФС не спазва, е феърплеят към зрителите. Много от тях са направили своите планове, резервации и финансови транзакции, свързани с това да гледат мачовете от уикенда. Още по-скандално е това, че се премества полуфинал от турнира за Купата на България, поднасян ни в лъскава опаковка на заместител на някогашното "вечно дерби". За този мач стотици хора организираха своите отпуски и пътувания от различни точки на страната и света, включително презокеански.

И в тази връзка. Използваме случая да изкажем разочарованието си от мажоритарния собственик на Левски г-н Спас Русев, който не само подкрепи, но и издигна Борислав Михайлов за президент от името на вековния ни клуб.


Още новини

16 септември 2019 @ 11:57
Турнири
784

Традицията продължава!

31 юли 2019 @ 12:31
Анонси
7833

Последно сбогом с Наско

16 юли 2019 @ 12:10
Празник
2978

Синьо шествие в Търново

11 юли 2019 @ 14:51
Новини
7857

Постоянство и манталитет!!!

25 юни 2019 @ 11:43
Турнири
951

"Синьо лято" 2019Назад...