open beta
НКП на "ЛЕВСКИ"
Официален сайт
SectorB ЛЕВСКИ 100 ЛЕВСКИ[iD]
352

Да почетем Съединението и разбием на Агата недоразумението

6-ти септември 1885 година е един от най-великите дни в славната българска история. Преди 132 години непримиримият български дух надделява над страха, липсата на международна подкрепа, интригите на Русия, както и вътрешната опозиция, за да постигне великия акт на Съединението между Княжество България и Източна Румелия. Днес може би не оценяваме достатъчно значението на това събитие, а още по-малко ролята на безименните за историята герои. А тя е огромна.

132 години по-късно България все още не е изпълнила Националния си идеал. Но за щастие имаме защитник на националния дух, гордост и чест – ФК Левски и неговите велики привърженици. Носейки святото има на Апостола на свободата, никога не можем да изоставим, нито предадем, завещаното от предците ни. В сряда, на годишнината от Съединението на България, ние сме задължени да покажем онези добродетели, които са били и ще бъдат двигателна сила на българщината – непримиримост, вяра, всеотдайност.

Тази сряда се изправяме срещу новото зло, поредното. Изправяме се срещу покварата на безпринципността, олигархията и гнилото на българския футбол, нагло наричано от безродни журналя „национална кауза“. Няма как корупцията, задкулисието, далаверите, заплахите и страхът да бъдат национална кауза. За националната кауза нашите предци са умирали с песен на уста, за да ни има нас, за да бъдем свободни, а не роби, за да сме заедно – Съединени и Независими. И тази кауза няма нищо общо с онази, делиорманската, пошлата.

Бидейки наследници на най-будната част от българското общество, ние отново трябва да застанем рамо до рамо, за да защитим честта си срещу всички врагове. Така както Съединението преодолява съпротивата на могъщи сили, така и ние трябва да извървим трънливия път пред нас – заедно, като един, докато победим!

6.09.2017 – Стадион Георги Аспарухов


Още новини

25 юни 2020 @ 18:56
Ексклузивно!
3255

БФС обяви война на Левски!Назад...