open beta
НКП на "ЛЕВСКИ"
Официален сайт
SectorB ЛЕВСКИ 100 ЛЕВСКИ[iD]

История

Привържениците на "ЛЕВСКИ" са едни от първите в Европа учредили свой официален фен клуб. Това се случва в далечната 1967 година. За първи председател е бил избран учителят Любен Ангеловски, а в управленското тяло попадат още инж. Кирил Наумов, адвокат Ал. Кръстанов, писателя Иван Гатев, режисьора Светозар Донев и др.

За левскарите е присъща самоинициативата и те, със собствени сили и средства, създават организации на привтържениците, по примера на основателите на най-обичания отбор в България.

Национален клуб на привържениците на "ЛЕВСКИ" е пълноправен приемник на предшестващите го фенски организации. НКП "ЛЕВСКИ" е учреден като сдружение с нестопанска цел, на учредително общо събрание провело се в София на 2 май 2009 година. Управителния съвет при учредяването на НКП "ЛЕВСКИ" е съставен от: Владимир Владимиров, Бисер Евстатиев, Димитър Иванов, Иво Тасков, Антон Калчев, Васко Василев, Димитър Байлов.  За председател на управителния съвет на НКП "ЛЕВСКИ" беше избран Владимир Владимиров.

През годините организацията е набрала голяма подкрепа, с делата си е доказала е своята значимост за левскарството и може да се похвали с дълъг списък постижения.